Grönkålssoppa

20 min
4
Grönkålssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Köket

Spadet från julskinkan blir bas i den här goda soppan med grönkål och ägghalva, men det går givetvis bra att byta ut spadet mot vanlig buljong.

3 december 2008
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 1 st lök
  • 1 l skinkspad med fett, eller motsvarande mängd buljong
  • 0,5 st grönkålshuvud
  • 1 st kokt ägg
  • 3 dl grädde
  • lite riven muskotnöt
  • smör

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Värm upp en gryta och låt den mjukna i smör.
  2. Späd med skinkspad.
  3. Grovhacka grönkålen och låt koka med tills den blivit mjuk.
  4. Tillsätt grädden och mixa soppan. Låt koka ned och smaka av med muskot.
  5. Servera med kokt ägg och eventuellt lite vörtbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept