Marockansk kikärtssoppa

30 min
4
Marockansk kikärtssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En färdigköpt tomatsoppa kryddas här upp och får marockansk smak.

15 februari 2012
30 min
4

Du behöver

  • 1 burk tomatsoppa
  • 2 st gula lökar
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 1 msk smör-&rapsolja
  • 1 burk kikärter, 400 gram
  • 1 l färdig mild tomatsoppa
  • 1 st citron
  • salt
  • peppar
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Fräs löken tillsammans med kryddorna i smör-&rapsolja i en kastrull. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Tillsätt kikärter och tomatsoppa.
  2. Låt soppan koka upp. Tvätta citronen noggrant, torka och riv av skalet. Krydda soppan med citronskalet, salt och peppar. Servera med matyoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept