Caesarsallad

15 min
4
Caesarsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Lättlagat

I originalreceptet på Caesarsallad består dressingen bland annat av sardellfiléer. Den här varianten är lite annorlunda och väl värd att prova!

6 oktober 2010
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 1 dl Hellmans majonnäs
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk sherryvinäger
  • 2 dl hyvlad parmesanost
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • grovmalen svartpeppar
  • 4 skivor bröd
  • 1 dl olja
  • salt
  • 1 pkt bacon
  • 1 huvud romansallad

Gör så här

  1. Måtta upp majonnäs, mjölk och vinäger i en bunke. Tillsätt hälften av parmesanen. Pressa ner vitlöken och mixa sen allt till en dressing. Smaka av med peppar.
  2. Tärna brödet i sockerbitsstora bitar och stek det gyllenbrunt i olja till knapriga krutonger.
  3. Stek baconet knaprigt.
  4. Blanda resten av parmesanen, krutonger och bacon med grovt riven romansallad i en stor skål. Avsluta med att ringla dressingen över salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept