Grillad entrecote

Grillad entrecote
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
20 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 720 g entrecote (4 skivor á 180 g)
  • färdig barbequesås (valfri)
  • 0,25 huvud vitkål
  • 2 st morötter
  • 1 dl majonnäs (gärna Hellmans)
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 nypa socker
  • salt
  • peppar
  • spiskummin

Gör så här

  1. Riv morötterna och strimla vitkålen. Salta, peppra och sockra. Låt stå fem minuter och dra år sig smakerna.
  2. Gör en sås på majonnäs, senap, spiskummin och vitlök.
  3. Häll bort vätskan från kålen och blanda med såsen. Smaka eventuellt av med mera salt och peppar.
  4. Grilla köttet cirka, 2 minuter på varje sida. Pensla på barbecuesås tunt precis på slutet av grilltiden.
  5. Servera köttet tillsammans med kålsalladen.
Kommentera receptet

Fler goda recept