Pocherat ägg

3 min
1
Pocherat ägg
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Pocherat ägg är riktigt gott till sallader och pytt i panna. Det är riktigt enkelt att göra och tar bara några minuter.

7 mars 2012
Visa mer
3 min
1

Du behöver

  • vatten
  • 1 ägg
  • 1 msk ättika
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten. Stäng av plattan precis när det börjar koka och tillsätt ättika och salt.
  2. Knäck ett ägg i en kopp. Lägg en sked i vattnet och rör upp en virvel med den. Häll sedan i ägget så håller det ihop. Om det inte gör det kan man hjälpa till med skeden. Låt ägget ligga i vattnet ett tag.
  3. Ta upp ägget med en hålslev. Gulan ska vara lite krämig i konsistensen.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept