Pavlova - se & gör

Konditorn Johan Sörberg visar steg för steg hur gör en riktigt god pavlova. Välj själv om du gör små portionsbakelser eller en stor botten.

27 september 2016
Visa mer
2 h

Du behöver

Pavlova

  • 300 g strösocker
  • 150 g äggvita
  • ev. mörk choklad, smält

Fyllning

  • vispgrädde
  • lime, skalet
  • bär
  • frukt
  • choklad, riven

Gör så här

  1. Pavlova
    Rör ihop socker och äggvita.
  2. Värm under omrörning till mellan 40-60 grader.
  3. Vispa vitt och pösigt till rumstemperatur. Smaksätt eventuellt med choklad, kryddor eller nötter.
  4. Spritsa eller klicka ut till valfri storlek på bakplåtspapper.
  5. Grädda i 110 grader, 1-1,5 h för en stor tårtbotten, 40 minuter för portionsstorlekar.
  6. Fyllning
    Vispa grädde och smaksätt med limeskal.
  7. Klicka ut limegrädden på den kalla pavlovan.
  8. Dekorera med bär, frukter och choklad efter eget tyckte och smak.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept