Pavlova med passionsfruktscurd

60 m + 2 h
4
Pavlova med passionsfruktscurd
Foto: TV4

Kiwi i skivor toppade med maräng och passionsfruktscurd. Sött och syrligt i en perfekt kombination!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

7 september 2016
Visa mer
60 m + 2 h
4

Du behöver

Passionscurd

  • 3 passionsfrukter
  • 2 lime, saften
  • 1 lime, skalet
  • 0,75 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • 25 g smör
  • 1 tsk socker

Maräng

  • 3 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 tsk citronsaft

Servering

  • 3 kiwi, skurna i tunna skivor

Gör så här

  1. Passionscurd
    Pressa innanmätet från passionsfrukterna genom en sil (spara kärnorna) och blanda med limesaft, zest, socker, ägg och äggula. Smält sedan smöret i en kastrull på ett vattenbad. Tillsätt sedan blandningen i smöret och vispa till önskad konsistens i ungefär fem minuter och låt sedan svalna.
  2. Blanda passionskärnorna med 1 tsk socker och sprid ut som ett tunt lager på ett bakplåtspapper. Ställ in i frysen 2-3 timmar. Inför servering bryts bitarna sönder och används som dekoration.
  3. Maräng
    Sätt ugnen på 125 grader. Blanda äggvitorna med 1/3 av sockret och citronsaften. Vispa tills det börjar bli vitt och glansigt. Fyll på resten av sockret och vispa sedan tills du har en glansig och fast maräng. Spritsa små fina maränger på en plåt och grädda i 45-60 minuter beroende på storlek och textur.
  4. Servera curden och marängerna ovanpå kiwiskivorna och dekorera med passionskärnorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept