Pauls pommes frites

1,5 h
Pauls pommes frites
Foto: Paul Kühlhorn

Pauls krispiga pommes frites tog juryn i Sveriges mästerkock med storm. Leif Mannerström utnämnde dem till de godaste pommes frites han ätit i Stockholm.

Spela klippet för att se en film när Paul visar hur du gör steg för steg.  Obs! Uppdaterat recept med nya tider och temperaturer. Anvisningarna i receptet nedan stämmer, inte de i filmen.

Vill du veta mer om Paul och det han friterar? Läs vår intervju här!

23 mars 2016
Visa mer
1,5 h

Du behöver

  • 2 l vatten
  • 1 msk ättika, 12 %
  • 1-2 kg mjölig potatis, ex Kung Edward
  • 1 msk salt
  • frityrolja

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med ättikan och saltet. Skär potatisen i stavar.
  2. Steg 1
    Koka potatisstavarna försiktigt ca 8-10 min. Potatisen ska inte spricka.
  3. Ta upp och låt torka på hushållspapper ca 20 min.
  4. Steg 2
    Värm frityroljan till 180 grader. Fritera potatisarna ca 1-2 minuter. Ta upp låt torka på hushållspapper ca 20 min.
  5. Steg 3
    Värm oljan till 180 grader. Fritera potatisarna slutligen ca 3 minuter. Låt torka på papper och salta före servering. För ännu krispigare resultat, frys potatisarna efter första friteringen och fritera den mängd som önskas enligt steg 3.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept