Panang pork

45 min
4
Panang pork
Foto: TV4
45 min
4

Du behöver

  • 500 g fläskfilé (går även bra att använda kyckling, ”Panang Chicken”)
  • 2 st burkar kokosmjölk
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk jordnötter, krossade
  • 1-2 msk röd chilipasta
  • limeblad
  • färsk chili

Gör så här

  1. Fläskfilé
    Tunt skivad fläskfile kokas i vatten och några skedar kokosmjölk!
  2. Panang
    Ta en till panna - värm olja - tillsätt den röda pastan.
  3. Häll i lite kokosmjölk - koka ner mjölken till olja och tillsätt mer mjölk.
  4. Gör samma sak igen tills mjölken är slut! (brukar bli 5-6 gånger)
  5. Spara en halv burk kokosmjölk till garneringen.
  6. Häll i 1 msk fisksås och två skedar krossade jordnötter.
  7. Lägg i den kokta fläskfilen i panangen och låt koka några minuter.
  8. Servera med ris.
  9. Garnera med limeblad färsk chilli o några stänk av den sparade kokosmjölken.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept