Pastasallad med pesto och mozzarella

Pastasallad med pesto och mozzarella
Foto: TV4

En pastasallad är gott som enkel lunch eller snabb middagsrätt och passar utmärkt på ett buffébord. Gör det lätt för dig och köp din pesto färdig, och blanda salladen med grönsaker, ost och örter.

7 december 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner pennepasta
  • 1 dl färdig pesto
  • lite olivolja
  • 1 röd lök
  • 2 tomater
  • 2 mozzarellaostar
  • 1 kruka färsk basilika
  • svartpeppar
  • medelhavssalt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av kokvattnet. Blanda pastan med peston. Rör det hela smidigt med lite extra olivolja.
  2. Skär basilikan fint. Spar några hela blad till dekoration. Strimla den röda löken. Skär mozzarellan i kuber. Tärna tomaterna.
  3. Vänd ner lök och tomat i pastan tillsammans med mozzarella och finskuren basilika. Krydda salladen rejält med nymalen svartpeppar och medelhavssalt. Dekorera med basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept