Pastapaella

Pastapaella
Foto: TV4

Den här rätten kan med fördel lagas av en liten kycklingrest. Den har chans att bli alla barns favorit. En mycket snabblagad måltid.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 200 g conchigiale-pasta
  • 350 g kött av grillad kyckling
  • 1 burk musslor
  • 150 g skalade räkor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 3 tsk curry
  • 0,5 g saffran (1 pkt)
  • olivolja att fräsa i
  • salt och malen svartpeppar

Till servering:

  • 10 räkor med skal
  • 10 blåmusslor med skal
  • 1 citron

Gör så här

  1. Koka upp kycklingbuljongen med curry och saffran. Koka pastan i buljongen. Häll av pastan, håll den varm och spara buljongen.
  2. Låt musslorna från burken rinna av. Skala och hacka löken. Ansa paprikan och skär den i tärningar. Fräs burkmusslor, lök och paprika i olivolja. Tillsätt kycklingen och pastan. Häll över lite av buljongen, lägg i musslorna med skal och låt stå och småputtra några minuter. Skär citronen i klyftor.
  3. Ta bort om någon mussla inte öppna sig. Krydda med salt och peppar. Vänd ner de skalade räkorna strax före servering. Dekorera med räkorna med skal och citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept