Pasta med romanesco, sockerärter och grön sparris

Pasta med romanesco, sockerärter och grön sparris
Foto: TV4

En verkligt grön rätt på alla sätt. Romanesco, grön blomkål kan kanske vara lite svårt att hitta, men det går lika bra med vanlig vit.

6 december 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 350 g maccheroni-pasta
  • 250 g romanesco
  • 5 färska gröna sparrisar
  • 200 g sockerärter
  • 0,5 dl skivad purjolök
  • 2 citroner
  • 1 dl olivolja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Plocka små buketter av blomkålen. Skala och skär sparrisen i mindre bitar. Lägg i blomkål och sparris när det återstår 3 minuter av koktiden. Häll av vattnet.
  2. Skiva purjolöken fint. Fräs purjo och sockerärter i 2 msk olivolja. Pressa saften ur citronerna över grönsakerna.
  3. Blanda ner den nykokta pastan och resten av olivoljan. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept