Pasta med romanesco, sockerärter och grön sparris

Pasta med romanesco, sockerärter och grön sparris
Foto: TV4

En verkligt grön rätt på alla sätt. Romanesco, grön blomkål kan kanske vara lite svårt att hitta, men det går lika bra med vanlig vit.

6 december 2010
4

Du behöver

  • 350 g maccheroni-pasta
  • 250 g romanesco
  • 5 färska gröna sparrisar
  • 200 g sockerärter
  • 0,5 dl skivad purjolök
  • 2 citroner
  • 1 dl olivolja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Plocka små buketter av blomkålen. Skala och skär sparrisen i mindre bitar. Lägg i blomkål och sparris när det återstår 3 minuter av koktiden. Häll av vattnet.
  2. Skiva purjolöken fint. Fräs purjo och sockerärter i 2 msk olivolja. Pressa saften ur citronerna över grönsakerna.
  3. Blanda ner den nykokta pastan och resten av olivoljan. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept