Pasta med quornfärssås

Pasta med quornfärssås
Foto: TV4

Den vegetariska varianten av bolognesesås lagar du lätt av quornfärs. Toppen när du ska bjuda den som inte äter kött på middag.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g quornfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 100 g skivade konserverade champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 rotselleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 dl buljong
  • 1 msk oregano
  • 1 krm timjan
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • 4 portioner pasta
  • riven parmesanost

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten och sellerin fint. Låt champinjonerna rinna av. Fräs grönsakerna och champinjonerna i smöret, pudra över mjölet och rör om. Spä med buljong och krossad tomat. Krydda såsen med örtkryddorna, pressa i vitlöken och häll i quornfärsen.
  2. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka spaghettin i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Servera med såsen och riven parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept