Spaghetti med italienska köttbullar i tomatsås

Spaghetti med italienska köttbullar i tomatsås
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Spaghetti med italienska köttbullar i tomatsås

15 ingredienser

40 m

En riktig middagsklassiker som går hem hos hela familjen. Parmesan och persilja i köttbullarna gör hela grejen!

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g blandfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 4 klyftor vitlök
  • 1,5 dl parmesanost, riven
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 1 gul lök
  • 800 g krossade tomater
  • 1 kruka basilika
  • 400-500 g spaghetti
  • salt
  • peppar
  • olivolja, till stekning
  • parmesanost, till servering

Gör så här

  1. Lägg ströbrödet i mjölken och låt svälla i 5 minuter. Riv ner 2 klyftor vitlök, lägg i ägg, färs och parmesan samt persilja. Blanda väl till en jämn fin smet. Rulla till köttbullar.
  2. Hacka lök och finhacka resterande 2 vitlöksklyftor. Stek i generöst med olivolja i en djup traktörpanna till löken blivit mjuk och börjar ta färg. Häll på tomater och låt få ett uppkok. Skruva upp värmen på max och lägg i köttbullarna i såsen. Låt koka upp och puttra i 15-20 minuter utan lock. Plocka basilikabladen och lägg i sista 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka spaghettin al dente och häll av väl. Vänd runt pastan med såsen och servera genast med nyriven parmesan till.
Spaghetti med italienska köttbullar i tomatsås | Köket.se