Pasta med laxkuber och apelsin

Pasta med laxkuber och apelsin
Foto: TV4

Det här är en enkel, snabb och festlig pastarätt med smak av apelsin. Uppskattas även av de yngre matgästerna. Köp stjärtbiten på laxen, så får du ett bra pris.

17 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner pastafjärilar
  • 0,5 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 röda paprikor
  • 2 zucchini
  • 1 msk neutral olja
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 dl grädde*
  • 0,5 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 knippa färsk basilika
  • salt och malen vitpeppar
  • 700 g laxfilé, stjärtbiten

Till servering:

  • riven parmesanost
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Strimla paprika och purjo och skär zucchinin i små tärningar. Fräs grönsakerna i olja i en stekpanna. Pressa ner vitlök, häll på buljong och grädde. Låt koka tills grönsakerna mjuknat lite. Hacka basilikan fint. Häll i apelsinjuice och krydda med basilika, salt och peppar.
  3. Skär laxfilén i tärningar. Lägg ner tärningarna i grönsakerna och låt koka ca 2 minuter eller tills laxen är klar. Servera genast med den nykokta pastan, nyriven parmesanost och nymalen svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept