Pasta med lammfärs och ramslöks- och hasselnötspesto

25 m
4
Pasta med lammfärs och ramslöks- och hasselnötspesto
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 400 g linguine
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl färsk oregano (ca 2 krukor)
  • 0,5 dl färska myntablad (ca 1 kruka)
  • 1 rejäl näve gräslök
  • 1 rejäl näve slätbladig persilja
  • 1 msk torkad ramslök
  • 2 dl rostade hasselnötter
  • 1 dl parmesan, riven
  • 1 dl pecorino, riven
  • 2 dl olivolja
  • 400 g lammfärs
  • 250 g cocktailtomater
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Rosta hasselnötter i torr stekpanna i ca 5 minuter. Låt svalna.
  2. I en mixer kör alla färska örter, hälften av hasselnötterna, torkad ramslök och olivoljan till en pesto. Riv ner osten och rör runt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan i saltat vatten i 1 minut kortare än anvisningstid. Låt rinna av.
  4. Under tiden pastan kokar, hacka vitlök och stek i olivolja tillsammans med lammfärs. Smula inte sönder färsen helt, utan låt gärna bitar vara intakta. Halvera tomaterna och låt steka med. Salta och peppra.
  5. Lägg i den kokta pastan i pannan, vänd runt och låt gå varm i ca 1 minut. Dra av från plattan och tillsätt så mycket pesto som du gillar. Spara ev överbliven pesto i frysen till en annan gång. Servera genast, ev med mer parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept