Släng inte pasta som blir över, gör som i Italien- spara den och låt den bli grunden till nästa middag.
Ingredienser
4 port spaghetti, kokt
2 fänkål, små stånd, strimlade
2 gula lökar, skivad
3 ägg, hårdkokta
salt
peppar
smör
Sås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
ca 4 dl mjölk
salt
peppar
2 dl ost, riven
paprikapulver
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Fräs lök och fänkål mjuk med smör i en panna. Smöra en ugnsform. Krydda pastan med svartpeppar.
Blanda pasta, lök och fänkål i formen och lägg de halverade äggen över.
Fräs smör och mjöl till såsen och späd med mjölken. Krydda och småkoka 5 minuter. Ta såsen av värmen, rör ned det mesta av osten och slå såsen i formen.
Strö resten av osten över, pudra med paprika. Grädda mitt i ugnen ca 15- 20 minuter.