Pasta med fänkål, räkor och saffran

ca 30 m
4
Pasta med fänkål, räkor och saffran
Foto: TV4
ca 30 m
4

Du behöver

  • 800 g stora räkor med skal, färska eller upptinade frysta
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 500 g fänkål
  • 0,5 g saffran
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 400 g tagliatelle, alt annan bandpasta
  • 2 msk finhackad persilja

Gör så här

  1. Skala räkorna och hacka löken.
  2. Skölj, ansa och dela fänkålen. Skär bort stocken i mitten och skär halvorna i tunna strimlor.
  3. Sjud saffranet med vinäger och olivolja i en liten kastrull.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs fänkålsstrimlorna och löken tills de mjuknat något. Rör i saffransblandningen, salta och peppra.
  5. Koka upp saltat vatten i en kastrull och lägg i pastan och koka den al dente. Häll av vattnet men spara några skedar för att späda med.
  6. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt under omröring fänkåls-, lök och saffransblandningen. Tillsätt ev ett par matskedar pastavatten. Rör om ordentligt så att allt blandar sig väl. Ställ tillbaka kastrullen på den varma plattan och blanda sist i persilja och räkor. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept