Pasta med aubergine och grönkål

koket.se
Pasta med aubergine och grönkål
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Pasta med aubergine och grönkål

14 ingredienser

30 min

Snabblagad middag fullproppad med goda grönsaker, pasta och tomatsås. Smakerna känns igen från klassikern pasta puttanesca men här ingår också grönsaker som aubergine och grönkål.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 port pasta, t ex strozzapreti
  • 1 gul lök, finstrimlad
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 aubergine
  • 0,5 dl olivolja, att steka i
  • 50 g grönkål, repad
  • 1 burk konserverade körsbärstomater
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl kalamataoliver, strimlade
  • 6 sardellfiléer
  • 2 msk kapris

Topping

  • parmesanost, finriven
  • 0,5 dl färsk persilja, finhackad

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Strimla den repade grönkålen fint. Skär auberginen i tärningar.
  3. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja i en stekpanna tills allt mjuknat. Vänd ner grönkål och aubergine, låt fräsa med några minuter.
  4. Strimla sardeller och oliver.
  5. Tillsätt tomater, vatten, sardeller, oliver och kapris till pannan. Låt koka ihop ca 10 minuter.
  6. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda pastan med såsen
  7. Lägg upp och toppa med massor av riven parmesan och hackad persilja.