Jambalaya

Jambalaya
Foto: Christel Schröder
Från Utemat

Den här jambalayan går utmärkt att tillgaga i ett Trangiakök.

17 september 2010
Visa mer
3

Du behöver

  • 1 st hackad gul lök
  • 2 st hackade tomater
  • 1 st liten hackad stjälkselleri
  • 0,5 st hackad grön paprika
  • 0,5 st hackad röd paprika
  • 2 st skivade chorizokorvar
  • 2 portioner kokt ris
  • 400-500 g krossade tomater
  • 1 burk kräftstjärtar

Smaksättning

  • salt, socker, tabasco och timjan

Gör så här

  1. Fräs lök, tomater, stjälkselleri, paprika och chorizo i en kastrull. Tillsätt de krossade tomaterna och låt koka upp. Tillsätt riset och rör om. Smaka av med salt, socker, tabasco och timjan. Lägg till sist i kräftstjärtarna och rör om.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept