Paprikaschnitzel

Paprikaschnitzel
Foto: TV4

Se till att paneringen blir så tunn som möjligt annars blir det mäktigt med såsen till. Kokt potatis, ris, pasta eller grönsallad passar till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st schnitzlar av färsk skinka
  • 2 msk pressad citron
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver + smör + olja

Sås:

  • 1 st stor gul lök, finhackad
  • 1 st paprika, hackad
  • 0,5 tärning hönsbuljong + 1 1/2 dl vatten
  • 1 burk crème fraiche
  • 4 citronskivor
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Banka ut köttet. Droppa över citron.
  2. Blanda mjöl, salt och paprikapulver, vänd köttet i detta. Stek dem klara i smör.
  3. Fräs löken blank med lite smör, tillsätt paprika och späd med buljongen. Småkoka några minuter.
  4. Klicka ner créme fraiche i såsen. Hetta upp och slå såsen över köttet. Garnera med citron vänd i paprika och persilja. Nudlar till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept