Paprikafilé

Paprikafilé
Foto: TV4

Ett enkelt, gott och lättlagat sätt att variera den älskade fläskfilén. Detta kan förberedas i god till och värmas lagom till servering. Förvara då gärna kött och sås separat och häll den varma grönsaksröran över köttet. Servera tillsammans med klyftpotatis, som fått baka på 200 grader i 30 minuter i en klick smör och en skvätt olivolja. Salta vid servering.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6-700 g fläskfilé
  • 2 st gula lökar, hackade
  • 4 st paprikor, strimlade
  • 1 burk hela tomater
  • 1 dl torrt vitt vin
  • paprikapulver
  • salt och peppar
  • smör

Gör så här

  1. Krydda filéerna. Bryn dem väl runtom, sänk värmen och stek klart ca 20 min.
  2. Fräs löken med matfett i teflonpanna.
  3. Tillsätt paprikan, slå i vinet och tomaterna. Krydda och låt småkoka tills den mesta vätskan kokat in.
  4. Servera grönsaksröran till filén.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept