Paprika i majonnäs

Paprika i majonnäs
Foto: TV4

Paprika som bakas i ugn får en mild och god smak som uppskattas av många. Här en rätt som passar utmärkt till rostbiff, gärna med kokt potatis

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 st paprikor
  • 6 msk vitvinsvinäger
  • 3 tsk salt
  • 3 tsk socker
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 msk kapris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° och ställ in paprikorna cirka 15 min. Skinnet skall bli blåsigt och en aning brunt.
  2. Tag ut paprikorna, lägg dem i en fuktig handduk en stund och drag sedan av så mycket som möjligt av skinnet.
  3. Kärna ur frukterna och skär paprikorna och strimlor.
  4. Blanda vinäger, salt, socker och peppar och låt paprikastrimlorna ligga i marinaden minst ett par timmar.
  5. Låt paprikan rinna av, lägg den i en salladsskål och häll över blandningen av majonnäs och grädde. Strö över kapris och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept