Fettuccini med italiensk korv och svamp

Fettuccini med italiensk korv och svamp
Foto: Tina Axelsson

Fettuccine con salsiccia, pancetta e funghi som det heter på italienska. Ett väldigt snabbt sätt att få kött och mycket smak i en pastarätt är att smula ner lite salsiccia i pannan. I den här rätten brukar mina fastrar alltid använda pancetta som är en italiensk variant av bacon. Men jag tycker faktisk att bacon är godare så det använder jag istället. Lova att inte berätta det för mina fastrar… /Paolo
Receptet kommer från kokboken Italiensk fastfood.

Läs mer om boken Italiensk fastfood


23 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g fettuccini, torkad
  • 300 g ostronskivling eller annan svamp, skuren i bitar
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 140 g bacon, skuren i små bitar
  • 200 g salsiccia, färsk, med skinnet borttaget och skuren i små bitar
  • 1,5 dl rött vin
  • 0.5-1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som övriga ingredienser tillreds.
  2. Lägg ner pastan så att den är färdigkokt, ”al dente”, samtidigt som de övriga ingredienserna är klara.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
  4. Passa noga, fettuccinin har kort koktid.
  5. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna.
  6. Tillsätt svamp och lök, låt dem fräsa i ca 2–3 minuter.
  7. Strö över lite salt och peppar.
  8. Lägg sedan ner bacon och salsiccia.
  9. Stek dem tillsammans med lök och svamp i ca 3–4 minuter.
  10. Häll i vinet och låt allt puttra i ca 10 minuter.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Lägg tillbaka pastan i kastrullen.
  13. Häll ner och rör snabbt ihop salsicciablandningen med pastan.
  14. Blanda ner olivolja och hälften av persiljan.
  15. Servera direkt med lite överströdd persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept