Pasta med räkor och sockerärter

ca 15 min
4
Pasta med räkor och sockerärter
Foto: Tina Axelsson

Bavette con gamberi e fagiolini piatti verdi. En rätt som är vacker för ögat! Om man nu bryr sig om det… Själv struntar jag högaktningsfullt i sådant. Det viktiga är att det är gott. Recept från kokboken Italiensk fastfood.

I den här rätten funkar spaghetti utmärkt, men med bavette så blir det grymt gott. Peperoncini är en hetare variant av chilipeppar.

23 november 2010
Visa mer
ca 15 min
4

Du behöver

  • 500 g bavette eller annan lång pastasort
  • 500–600 g stora eller mellanstora skalade räkor (upptinade djupfrysta går bra). Spara det avrunna spadet.
  • 300 g sockerärtor, färska eller frysta
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 st peperoncino
  • 0,5 st citron, rivet skal
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk persilja finhackad, gärna bladpersilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som räkor och sockerärtor tillreds.
  2. Lägg i pastan när vattnet kokat upp och låt den koka tills 1 minut av koktiden kvarstår. Häll sedan av vattnet.
  3. Värm olja och smör tillsammans med peperoncinon i en stor stekpanna.
  4. Lägg i lök och sockerärtor och fräs dem på i på låg värme i ca 5 minuter.
  5. Tillsätt räkor, citronskal, salt och peppar.
  6. Rör om och stek sedan, på god värme, i ytterligare 2–3 minuter.
  7. Plocka upp peperoncinon som kastas.
  8. Häll därefter i vinet och låt puttra svag värme i ca 2–3 minuter.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Häll tillbaka bavetten i pastakastrullen och rör sedan ner räk- och ärtblandningen, strö över lite persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept