Panzanellasallad med varmrökt lax

10 m + 1 h
4
Panzanellasallad med varmrökt lax
Foto: TV4
10 m + 1 h
4

Du behöver

  • 500 g små tomater i olika färger
  • 3 tjocka skivor dagsgammalt surdegsbröd
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 0,5 gurka
  • 20 g rucola
  • 300 g varmrökt lax

Dressing

  • 0,5 dl basilika, finhackad
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 2 sardeller (1 tsk), finhackade och mosade
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 msk små kapris
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1,5 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk havs- eller flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen och ställ åt sidan.
  2. Dela tomaterna i mindre bitar, det behöver inte vara så vackert. Riv eller skär brödet i bitar, samma storlek som tomaterna. Skiva sellerin tunt. Dela gurkan på längden och skrapa ur fröna, skär den sedan i mindre bitar.
  3. Blanda salladen med dressingen, mosa till tomaterna lite så de släpper ifrån sig lite saft. Låt salladen stå framme i rumstemperatur i en timme för att brödet ska kunna dra åt sig den goda dressingen. Rör om då och då. Lägg ner rucolan före servering. Riv sönder laxen i munsbitsstorlek och toppa med den.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept