Pannkakstosca

Pannkakstosca
Foto: TV4
1

Du behöver

Smet:

  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • salt
  • 6 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 1 burk äppelmos
  • Glasyr:
  • 50 g smör
  • 2 påsar mandelflis
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk grädde
  • 1 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda pannkakssmeten och låt den svälla en kort stund.
  2. Blanda glasyren i en kastrull, smält ihop den under omrörning.
  3. Grädda tunna pannkakor. Lägg dem efterhand i en trave på plåt med bakpapper och med äppelmos emellan.
  4. Bred glasyren över pannkakstårtan och sätt in den mitt i ugnen tills ytan får färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept