Pannbiff med stekt paprika och rotmos

POPULÄRT
koket.se
Pannbiff med stekt paprika och rotmos
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Pannbiff med stekt paprika och rotmos

15 ingredienser

45 m

Pannbiffar smaksatta med timjan och vitlök får stekas tillsammans med både färsk och rökt paprika. Servera med ett mos på potatis och rotselleri!

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1-2 klyftor vitlök, rivna
  • salt
  • svartpeppar
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • 500 g rotselleri
  • 500 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1,5 msk rökt paprikapulver
  • ev 25 g smör
  • 1 knippe färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Blanda färs, ägg, timjan, rivna vitlöksklyftor samt salt och peppar till en smet. Provstek en liten bit och smaka av. Forma till biffar och lägg åt sidan.
  2. Skala rotselleri och potatis och skär i grova bitar. Koka mjuka i saltat vatten.
  3. Strimla lök och paprika.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Stek biffarna på hög värme så att de får en rejäl yta, genom att steka biffarna ordentligt så smakar färsen mer och blir härligt krispig.
  5. När biffarna fått yta sänker du värmen och lägger ner paprika och lök samt paprikapulver i stekpannan och låter det fräsa med tills biffarna är genomstekta och grönsakerna mjuka.
  6. Mosa rotfrukterna med en visp, träslev eller stomp och rör eventuellt ner en klick smör. Toppa biffarna med hackad persilja och servera genast.