Pannbiff med stekt lök

Pannbiff med stekt lök
Foto: TV4

Ett magert nötkött behöver lite fett för att smaken ska komma till sin rätt. Många använder därför blandfärs till pannbiffen, men heter det biff så förpliktigar det. En väl arbetad färs med lite gräddmjölk i och stekning på medelhög värme gör att pannbiffarna blir extra saftiga.

17 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • salt och vitpeppar
  • 3 gula lökar
  • 40 g smör
  • några korn socker

Till servering:

  • kokt potatis
  • saltgurka

Gör så här

  1. Skala och skiva löken och bryn den långsamt i smör på medelgod värme i en stekpanna. Rör om ofta och stek tills löken fått gyllene färg. Krydda med några korn socker. Håll löken varm.
  2. Blanda grädde och mjölk. Vispa upp ägget i gräddmjölken och tillsätt ströbrödet. Låt svälla i minst 10-15 minuter. Blanda färsen väl med det blötlagda ströbrödet så att du får en fast smet. Krydda med salt och nymalen vitpeppar.
  3. Forma runda, centimetertjocka biffar och stek i smör på medelhög värme. Servera med den gyllenstekta löken, pressad potatis och saltgurka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept