Panerad fläskkarré med tomatsås

Panerad fläskkarré med tomatsås
Foto: TV4

Till fläskkött passar en tomatsås alldeles utmärkt. Den här karrén får en spröd panering och serveras förutom såsen med grönsaksfräs och potatismos.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor fläskkarré
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • Tomatsås:
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl tomatpuré
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • timjan
  • salt och malen vitpeppar
  • Grönsaker:
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 1 zucchini
  • 1 dl syltlök

Till servering:

  • potatismos

Gör så här

  1. Tomatsås: Smält smör i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och vispa ner mjöl. Ställ tillbaka kastrullen på värmen igen och späd med buljong, lite i taget. Tillsätt tomatpuré. Krydda med timjan, salt och peppar.
  2. Banka ut karréskivorna. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll upp mjöl och ströbröd på flata tallrikar. Vänd karrén först i i mjöl, sedan i ägg och sist ströbröd. Stek skivorna i smör på låg värme, ca 4 minuter per sida.
  3. Grönsaker: Strimla paprika och zucchini. Fräs grönsakerna i smör och blanda ihop dem med syltlöken. Servera till såsen, karrén och potatismoset.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept