Panerad fläskkarré med grönsaksfräs och mos

Panerad fläskkarré med grönsaksfräs och mos
Foto: TV4

Pröva att panera karréskivorna som omväxling. Med grönsaksfräs och mos blir det en härlig måltid. Karrén kan annars bytas ut mot kotletter.

11 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor fläskkarré
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • Grönsaker:
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 1 zucchini
  • 1 dl syltlök
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 20 g smör
  • 3,33 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar
  • eventuellt riven muskotnöt
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Potatismos: Skala och dela potatisen i mindre bitar och koka den mjuk. Hetta upp mjölken. Mosa potatisen, lägg i smör, salt och peppar. Du som vill kan krydda med en gnutta nyriven muskotnöt. Spä med het mjölk, lite i taget, medan du vispar moset till en bra konsistens.
  2. Banka ut karréskivorna. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll upp mjöl och ströbröd på flata tallrikar. Vänd karrén först i mjöl, sedan i ägg och sist ströbröd. Stek skivorna i smör på låg värme, ca 4 minuter per sida.
  3. Grönsaker: Strimla paprika och zucchini. Fräs grönsakerna i smör och blanda ihop dem med syltlöken. Servera till karrén och potatismoset.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept