Palt

Palt
Foto: TV4

Det här är en svensk norrlandsklassiker. Enda tänkbara dryck till palt är kall mjölk.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 2 tsk salt
  • 1 l vetemjöl
  • 200 g rimmat fläsk
  • 4 l kokande vatten
  • 2 msk salt

Till servering:

  • smält smör
  • lingonsylt

Gör så här

  1. Skala och råriv potatisen. Arbeta samman med salt och vetemjöl till en lös deg. Forma degen till bollar med händerna. Doppa händerna i kallt vatten så går det lättare.
  2. Skär fläsket i små tärningar. Gör en fördjupning i varje boll och lägg i 1 msk fläsktärningar i varje, vik över degen och platta till bollen. Lägg ner paltarna i kokande saltat vatten, och låt dem sjuda i ca 1 timme.
  3. Servera paltarna med lingonsylt och smör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept