Paj med svamp och bacon

Paj med svamp och bacon
Foto: TV4

En god supérätt eller passande före eller efter kräftorna. En god grönsallad ska gärna serveras vid sidan.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 sats Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 400 g champinjoner, hackade
  • 1 paket bacon, strimlat
  • 1 st stor gul lök, hackad
  • 3 dl riven ost
  • paprikapulver
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Fräs bacon, svamp och lök tills all vätska kokat in. Krydda med salt och peppar.
  4. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min.
  5. Ta ut formen, slå i fyllningen. Strö på osten och pudra med paprikapulver. Grädda klart ca 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept