Paj med skinka

Paj med skinka
Foto: TV4

En matig och färggrann överbakad paj som lovar gott. Använd bara halva satsen pajdeg och frys in den andra halvan till ett senare tillfälle.

24 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 sats Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 200 g kokt skinka, hackad
  • 100 g rökt skinka, hackad
  • 1 knippa persilja, hackad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 0,5 röd spansk peppar, finhackad
  • 10 små steklökar
  • 3 ägg, hårdkokta och skivade
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 1 dl buljong eller torrt vitt vin
  • 3 msk smör

Gör så här

  1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Koka löken hastigt i lättsaltat vatten. Skala dem och bryn dem lätt i panna med smör.
  4. Bryn även svampen.
  5. Varva alla ingredienser i en ugnsform. Slå på vin eller buljong.
  6. Kavla ut pajdegen till ett lock och täck formen. Stick några lufthål. Använd ev. restdeg till dekorationer. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept