Paj med rostbiff

Paj med rostbiff
Foto: TV4

En god köttpaj som blir en komplett måltid tillsammans med sallad. Lägg till lite mer grönsaker i pajen eller olika bönor på burk som antingen blandas i grönsaksröran eller i salladen.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 sats Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • ca 300 g färdig rostbiff, strimlad
  • 400 g champinjoner, skivade
  • 1 st stor gul lök, hackad
  • 0,5 st purjolök, skivad
  • 2 st paprikor, tärnade
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl buljong
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 st uppvispat ägg
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Fräs lök och svamp med matfett i en gryta. Lägg i purjo, paprika och sist köttet. Fräs 5 min.
  4. Strö sedan över mjöl, späd med buljong och krydda. Koka 5 min.
  5. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform med 3/4 av degen, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min.
  6. Ta ut formen, slå i fyllningen och sporra ut remsor av restdegen att lägga över. Pensla degen med ägg och grädda klart ca 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept