Paella med kyckling, räkor och svamp

Paella med kyckling, räkor och svamp
Foto: TV4

Här en paella med både kyckling, räkor och svamp. Passar bra fram på höstkanten!

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • köttet från 2 grillade kycklingar
  • 1 kg räkor med skal
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 paprikor, hackade
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • olja
  • 500 g champinjoner, skivade
  • 5 dl långkornigt ris
  • 1 g saffran, 2 paket
  • 1 burk musslor i vatten
  • 225 g frysta gröna ärter
  • 1 liten burk gröna oliver, skivade
  • 6-8 tomater, i klyftor
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala räkorna. Fräs lök, paprika och vitlök med oljan. Fräs riset med lite olja, en kort stund, rör ned saffran och slå på vatten. Koka riset klart.
  2. Vänd ned lökröran samt övriga ingredienser i paprika och hetta upp väl.
  3. Lägg upp på stort fat. Garnera med räkor, tomater och oliver. Serveras het.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept