Fläderblomsparfait med körsbärssås

30 min
4
Fläderblomsparafait
Foto: TV4

P-O:s fläderblomsparfait med körsbärssås och mandelflarn.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
Saracco 7784, 74 kr.

28 november 2013
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Fläderblomsparfait

  • 3 st äggulor
  • 3 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5-1 dl flädersaft

Flarn

  • 1,5 dl mandel
  • 1 hg smör
  • 1 hg socker
  • 1-2 msk mjöl
  • 2 msk grädde

Körsbärssås

  • 2 dl körsbär
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • Potatismjöl till redning

Gör så här

  1. Fläderblomsparfait
    Vispa gulor och socker pösigt. Vänd i den vispade grädden försiktigt tillsammans med saften. Frys i lämplig skål ca 4 timmar.
  2. Ta ut halvtimme innan servering i rumstemperatur. Garnera med körsbärssås och mandelflarn.
  3. Flarn
    Vispa ihop ingredienserna i kastrull och värm- ej koka. Klicka ut på bakplåt med smörpapper, ca 9st/ plåt (små klickar). Grädda 5 min i 175 grader.
  4. Körsbärssås
    Koka upp 2 dl körsbär med 3 dl vatten. Tillsätt 0,5 dl socker. Red av med potatismjöl i 0,5 dl vatten. Har du inga goda körsbär finns färdig sås att köpa!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept