Oststänger

Oststänger
Foto: TV4

Gott till en varm soppa!

26 januari 2009
Visa mer
50

Du behöver

  • 250 g mjöl
  • 1 st äggula
  • 1,5 dl vatten
  • 250 g smör eller margarin
  • 0,5 tsk salt
  • 1 hg herrgårdsost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda mjöl, ägg, salt och vatten till en deg.
  3. Kavla ut degen och skär den i lagom stora bitar. Smöret skivas tunt och kavlas in på följande sätt: 1x4 slag (degen viks i fyra delar) 1x3 slag, 1x4 slag och 1x3 slag. Vid sista slaget bredes osten ut över degen och kavlas med.
  4. Snurra varje bit, lägg dem på smorda plåtar och pensla med uppvispat ägg. Strö också lite riven ost ovanpå och grädda i ugnen ca 10 min. Stängerna går fint att frysa och passar både till soppor och som tebröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept