Ostlöpepannkaka

Ostlöpepannkaka
Foto: TV4

En slät variant av ostkaka, förr ofta serverad på stora bondkalas eller som efterrätt när man hade soppa till middag. Ostlöpe hittar du på apoteket.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • 2 l mjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 10 sötmandlar, finhackade
  • 2 bittermandlar, finhackade
  • 1,5 msk ostlöpe
  • smör till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Smörj en ugnsform med höga kanter. Värm 1 1/2 l av mjölken till ca 37°.
  2. Vispa ihop ägg, socker och mjöl och späd med resten av mjölken. Tillsätt mandeln. Rör ner den ljumma mjölken och till sist ostlöpen. Slå smeten i formen och blanda väl. Låt massan stå 10 minuter.
  3. Grädda i ugn i 1-1 1/2 timme, tills pannkakan har stannat och fått fin färg. Servera med bär eller sylt och grädde till.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept