Ostgratinerad korv med svampfyllning

Ostgratinerad korv med svampfyllning
Foto: TV4

Gratinerad fylld korv ger ny smak åt en gammal vän. Testa med olika smaker och olika fyllningar. Och att blanda ut ris, eventuella rester, med frysta grönsaker är en utmärkt genväg.

6 april 2009
4

Du behöver

  • 450 g aptitring, falukorv eller liknande
  • 2 dl ris
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 liten burk skivade champinjoner
  • 1 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk eller svampspad
  • 250 g frysta ärter, majs och paprika
  • riven ost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ris, salt och vatten i en kastrull och koka under lock på vanligt sätt tills riset är klart.
  2. Fräs margarin och mjöl i en annan kastrull, späd med mjölk och spad från svampen till en lagom tjock stuvning och låt det puttra. Vänd ner de avrunna champinjonerna och smaka av med salt och peppar. Låt stuvningen puttra tills riset är klart.
  3. Ta fram en ugnsfast form och smöra den lätt. Skåra korven utan att skära igenom.
  4. Blanda riset med de frysta grönsakerna och lägg i botten av formen. Lägg korven på och fyll korven i skårorna med stuvningen och bred resten över. Ställ in formen i ugnen ca 15 min, ta ut den och strö på ost. Stek ytterligare 5-10 min eller tills korven är varm och osten har fin yta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept