Ostgratinerad fylld matpumpa

Ostgratinerad fylld matpumpa
Foto: Tv4

Ostgratinerad fylld matpumpa

Av: Sofia - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

28 ingredienser

1 h

Våra smaklökar tar en resa till Indien när vi avnjuter den här ostgratinerade pumpan som är fylld med indiska smaker.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 butternutpumpor
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl vitlök, riven
  • 0,5 dl färsk ingefära, riven
  • 0,2 dl färsk gurkmeja, riven
  • 1 habanero
  • 300 g champinjoner
  • 2 röda paprikor
  • 50 g sockerärtor
  • 1 rödlök
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk tandoorikrydda
  • 2 msk matolja
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 0,5 dl vitlök, riven
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 2 dl matyoghurt
  • 0,5 dl sojabönor
  • 0,5 citron, pressad
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 0,5 citron, pressad
  • 1 salladslök
  • 1 tomat
  • 1 morot
  • rosésallad
  • ost, valfri ost till gratinering
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela pumporna på hälften. Lägg pumporna i en ugnsfast form med snittytan uppåt, häll över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen och låt baka i ca 30 minuter.
  2. Skala vitlöken, ingefära, gurkmeja och finhacka den och chilin.
  3. Skär champinjonerna, paprikan, tomat och sockerärtor i små bitar.
  4. Börja med att först steka vitlök, gurkmeja, ingefära, chili, spiskummin och tandorikryddorna i olja i en stekpanna i några minuter. Lägg sedan ned champinjonerna, paprika, tomat och sockerärtorna i olja och stek ytterligare i några minuter till. Tillsätt lite salt och peppar.
  5. Ta ut pumporna ur ugnen efter 30 min och gröp ur, ta bort kärnorna, de trådiga som finns i pumpan och det mesta av innehållet med en sked.
  6. Fyll pumporna med den nyligen tillagade grönsaksblandningen med kryddorna.
  7. Täck pumporna med riven ost och gratinera mitt i ugnen i ca 10 min tills osten har fått en gyllene färg.
  8. Blanda en sallad med rosésallad, sojabönor, hackad salladslök, skivad morot, hackad koriander och droppa över lite olja och några droppar citronsaft
  9. Klart att serveras, smaklig måltid!