Ostfondue

Ostfondue
Foto: TV4

En av paradrätterna i Schweiz. Oslagbar efter en dag i skidbacken. Fonduen kan också serveras som förrätt eller efter en lätt måltid i stället för ostbricka.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl riven gruyèreost
  • 5 dl riven emmenthalerost
  • 1,5-2 dl Kirschlikör
  • riven muskot
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Gnid grytan med en delad vitlöksklyfta. Slå i vin och hetta upp. Rör ner osten lite i sänder så att den smälter. Krydda. Slå till sist på likören.
  2. Håll grytan på kokpunkten och doppa bitar av ljust lantbröd i smeten. Vitt vin hör till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept