Ostfärs i ugn

Ostfärs i ugn
Foto: TV4

En köttfärslimpa är lätt att göra. Den sköter sig själv i ugnen. Blir det något över så skiva den kall och lägg på lunchsmörgåsen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400-500 g köttfärs
  • 0,75 dl ströbröd
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st ägg
  • 3 dl riven ost, lagrad
  • paprikapulver

Servera med:

  • blandande grönsaker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175° och smöra en liten ugnsform. Slå ströbrödet i en skål och slå på mjölken. Låt svälla 10 min.
  2. Blanda ner de övriga ingredienserna till färsen, spar ca 1/2 dl av osten.
  3. Bred ut färsen till en limpa i formen, strö på resten av osten och pudra över med paprikapulver.
  4. Stek i ugnen 30-45 min, de sista 5 min i 250° övervärme så osten får färg.
  5. Servera med kokt potatis och varma grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept