Ost- och olivfylld lövbiff med spenat och tomat

Ost- och olivfylld lövbiff med spenat och tomat
Foto: TV4

Lövbiff är både gott och lättlagat. här kommer en fylld variant, som gör biffen till en festrätt. Kokta tagliatelle passar bra till.

10 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor lövbiff á 90 g
  • 4 skivor cheddar
  • 2 tomater
  • 100 g färsk spenat
  • 20 svarta oliver
  • malen svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i

Till servering:

  • kokta tagliatelle

Gör så här

  1. Dela tomaterna i klyftor och ansa spenaten. Ta bort grova bladnerver och riv stora blad i mindre bitar. Kärna ur oliverna.
  2. Sätt ugnen på 225°. Krydda lövbiffarna med svarteppar, salt, vitpeppar och vitlökspulver. Bryn dem vackert bruna i smör.
  3. Lägg en cheddarskiva på varje halva av lövbiffarna. Fördela spenat, tomat och oliver över. Vik över den ofyllda halvan och fäst med en tandpetare. Hetta upp biffarna i ugnen i 10 minuter. Servera med nykokta tagliatelle.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept