Ossobuco på fläsklägg

Ossobuco på fläsklägg
Foto: TV4

Den klassiska Ossobucco Milanese har sina rötter i Italien och kokades på lamm eller nöt från början. Toppa gärna med ett klassiskt garnityr i form av gremolata, finrivet citronskal blandat med fint hackad persilja och vitlöksklyfta. En saffransrisotto hör också till ursprungstillbehören, men det blir lika gott med pasta eller ris.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg mager färsk fläsklägg
  • 8 st steklökar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 tärning nötbuljong
  • 2 dl vatten
  • 2 burkar hela tomater
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 2 st lagerblad
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1-2 tsk basilika
  • 1 tsk timjan
  • 1 st morot, i bitar
  • 100 g rotselleri, i stavar
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Krydda köttet, bryn det väl runtom.
  2. Bryn löken. Blanda i en gryta. Pudra över mjöl, smula ner buljongen och slå på vattnet.
  3. Lägg i persilja och kryddor.
  4. Koka sakta under lock ca 1 1/2 tim.
  5. Lägg i morötter och selleri efter halva koktiden.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept