Ossobuco på fläsklägg

Ossobuco på fläsklägg
Foto: TV4

Den klassiska Ossobucco Milanese har sina rötter i Italien och kokades på lamm eller nöt från början. Toppa gärna med ett klassiskt garnityr i form av gremolata, finrivet citronskal blandat med fint hackad persilja och vitlöksklyfta. En saffransrisotto hör också till ursprungstillbehören, men det blir lika gott med pasta eller ris.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • 1,5 kg mager färsk fläsklägg
  • 8 st steklökar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 tärning nötbuljong
  • 2 dl vatten
  • 2 burkar hela tomater
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 2 st lagerblad
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1-2 tsk basilika
  • 1 tsk timjan
  • 1 st morot, i bitar
  • 100 g rotselleri, i stavar
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Krydda köttet, bryn det väl runtom.
  2. Bryn löken. Blanda i en gryta. Pudra över mjöl, smula ner buljongen och slå på vattnet.
  3. Lägg i persilja och kryddor.
  4. Koka sakta under lock ca 1 1/2 tim.
  5. Lägg i morötter och selleri efter halva koktiden.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept