Champagnekokta saffranspäron

Champagnekokta saffranspäron
Foto: TV4

Champagnekokta saffranspäron med blåbärsvaniljsås. En färgglad och lyxig dessert!

Dryckestips från Oskar
Moët & Chandon Brut Impérial (nr 751)
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


25 september 2012
Visa mer

Du behöver

Saffranspäron

  • 8 st små päron
  • 5 dl vatten
  • 5 dl champagne/torrt mousserande vin
  • 5 dl socker
  • 1 g saffran
  • 1 kuvert kluven vaniljstång

Blåbärsvaniljsås

  • 1 st ägg
  • 1 msk socker
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl blåbär
  • 0,5 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Skala päronen men låt skaftet sitta kvar. 
  2. Blanda vatten, champagne, socker, saffran och den kluvna vaniljstången i en kastrull och lägg i päronen. 
  3. Låt koka cirka 10 minuter tills de är mjuka, låt ligga kvar i den svalnade lagen tills de ska ätas.

  4. Blanda ägg, socker, potatismjöl och matlagningsgrädde i en kastrull.
  5. Sjud på svag värme tills såsen tjocknar. Den får aldrig koka för då koagulerar ägget.
  6. Mixa blåbären och sockret till en puré med en stavmixer.
  7. Blanda med såsen och smaksätt med 2 msk vaniljsocker, låt svalna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept