Örtfylld lammstek

Örtfylld lammstek
Foto: TV4

Ett utmärkt sätt att få smak på hela lammsteken är att fylla en urbenad stek med örter, binda upp och sedan klappa in kryddblandning på utsidan.

17 mars 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 st lammstek, urbenad 1 1/2 kg
  • paprikapulver
  • salt och peppar
  • Fyllning:
  • 1 st schalottenlök, hackad
  • 2 tsk dragon
  • 2 tsk körvel
  • 2 msk persilja
  • 2 msk gräslök
  • 50-75 g smör, mjukt
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vik upp köttet, krydda inuti med salt och peppar.
  2. Blanda smöret med lök och örter och bred ut över steken. Vik ihop steken och bind om väl. Krydda utsidan med salt, peppar och paprikapulver.
  3. Sätt i termometer. Stek i nedre halvan av ugnen till ca 70 grader. Låt steken vila 15 min innan snöret tas bort.
  4. Servera med hasselbackspotatis och grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept