Orientaliska lammfärsbullar

30 m
4
Orientaliska lammfärsbullar
Foto: Fredrik Persson

Läckra lammfärsbullar med mynta och sumac serveras tillsammans med en fruktig grynssallad. Serveras rätten som en del av ett julbord räcker den till 10 portioner.

Tips: Servera med sallad, grillade citroner och yoghurtsås.

11 december 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Lammfärsbullar

  • 400 g lammfärs
  • 1 msk sumac
  • 0,5 citron, finrivet skal från
  • 2 msk färsk mynta, hackad
  • 2 msk dill, hackad
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 1 ägg
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Kvarngrynssallad

  • 4 port kvarngryn (ex. havre, vete, korn, råg), kokta i buljong
  • 1 gul lök, hackad
  • 0,5-1 chili, skivad
  • 2-3 msk olivolja
  • 0,5-1 citron, färskpressad
  • salt och svartpeppar
  • 5 dl persiljeblad
  • 0,25 rödkål, tunt skivad
  • 1-2 clementiner, skalade
  • 1-2 dl granatäpplekärnor

Gör så här

  1. Lammfärsbullar
    Blanda färsen med sumac, citronskal, mynta, dill och paprikapulver.
  2. Blanda ner ägget och olja och smaka av med salt och peppar.
  3. Forma till avlånga små bullar eller biffar, platta till och stek i olja.
  4. Kvarngrynssallad
    Blanda grynen med lök, chili, olja och citronsaft, smaka av med salt och peppar. Låt dra i 20 minuter och vänd sedan i persilja, rödkål och clementiner innan servering.
  5. Lägg salladen på ett fat. Lägg biffarna ovanpå och toppa med granatäpplekärnor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept