Olivbakad gös med vitlökspasta och tomat

Olivbakad gös med vitlökspasta och tomat
Foto: TV4

Både gös och pasta är ingredienser som inte har så mycket färg i sig. Eftersom vi äter med ögonen också, serverar vi ugnbakade tomater till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g benfri gösfilé
  • 700 g pasta

Olivröra:

  • 20 g smör
  • 0,75 dl kärnfria svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • 60 g fetaost

Vitlökssås:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 20 g smör
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1,5 dl crème fraiche
  • salt och malen vitpeppar
  • Ugnsbakade tomater:
  • 2 tomater
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk torkad oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela tomaterna. Lägg tomaterna i en ugnssäkerform med snittytan uppåt. Toppa med smör, socker, salt och oregano. Baka i ugnen i 20 minuter.
  2. Lägg gösen i en smord ugnssäker form. Mixa oliver, kapris och smör. Blanda röran med fetaost och fördela på fisken. Baka fisken i ugnen 15 minuter. Kontrollera så att fisken är vit rakt igenom, baka annars lite till.
  3. Koka pastan. Slå av vattnet. Skala vitlöksklyftorna. Hetta upp smöret i en kastrull och pressa ner vitlöken. Ta av kastrullen från plattan, häll försiktigt på på buljongen, lite i taget. Låt sjuda 10 - 15 minuter under lock. Vispa sedan ner crème fraiche och krydda med salt och peppar. Blanda vitlökssåsen med den kokta pastan. Servera pastan och tomaterna till fiskfiléerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept