Ökensand - spröda småkakor

Ökensand - spröda småkakor
Foto: TV4

Spröda bakverk som smakar allt annat än ökensand. Har i stället fått sitt namn av att det brynta smöret ger dem en lätt sandfärg. Kallas även drömmar.

7 december 2010
Visa mer

Du behöver

  • 200 g smör, lätt brynt
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk hjorthornsalt
  • ca 5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Blanda hjorthornsalt och mjöl och arbeta in detta till en smidig deg.
  2. Dela degen och rulla ut två längder. Forma små runda kakor och lägg dem på plåt med bakpapper.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem kallna på plåten.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept