Nystanets parfait

30 m + 4 timmar
4
Nystanets Parfait
Foto: TV4

Parfait med vanilj och färska bär. Crème fraichen bidrar med lite syra så efterrätten blir fräsch och extra god!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

16 maj 2016
Visa mer
30 m + 4 timmar
4

Du behöver

  • 1 dl vatten
  • 0,75 dl socker
  • 3 äggulor
  • vaniljsocker efter smak
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 dl färska bär

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker till en sockerlag.
  2. Vispa äggulorna och tillsätt den heta sockerlagen under kraftig vispning. Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt den sjuda under vispning tills den tjocknat.
  3. Vispa krämen i en skål tills den kallnat och smaksätt med vaniljsocker.
  4. Vispa grädden och blanda med den kalla krämen och crème fraiche. Blanda försiktigt i bären. Häll den i en form och ställ in i frysen i 4 h. Ta fram den 30 minuter innan servering och servera med lite färska bär till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept